Direktlänk till inlägg 2 februari 2013

Vecka 5 på "Restaurang Rönnbyhill" med recept

Av Åkerlind - 2 februari 2013 10:06

Då har vi testat stora matkassen från Middagsfrid i 4 dagar nu och jag är väldigt positiv än så länge! Goda recept som är nyttiga (i bemärkelsen lite fett - mycket grönt) och är dessutom lagom enkla att göra. Jag menar, jag lagar gärna något lite mer avancerat än makaroner och falukorv - men kanske inte kommer att gå lös på hemmagjord bea riktigt än.... Så någonstans däremellan ligger väl svårighetsgraden, alldeles lagom :)


Har dessutom haft den äran att få ha matgäster här hemma 4 av veckans dagar, gillar vi!! Nu törs jag t o m laga mat och bjuda på, jag som inte ens trodde att jag kunde laga mat.....!?




**************************************************




Det receptet jag tänkte dela med mig av är i a f fiskgrytan vi gjorde i tisdags, för att den var så mycket godare än vad jag trodde att den skulle bli. 

Den tar c:a 40 minuter att laga.


 

Fiskgryta med tomat och ägg

 

Ingredienser

5 ägg

4 portioner ris/annat gryn ex. bulgur

100 g morötter (1-2 st)

250 g broccoli

1 kruka dill

1 förp salladslök (125 g)

250 g tomater (2-3 st)

3 msk vetemjöl

1 msk buljongpulver (eller 1 tärning)

1 dl crème fraiche

1 msk smör

c:a 600 g vit fisk


Tillagning

  1. Koka äggen i 8 min. Skölj med kallt vatten och skala och grovhacka dem.
  2. Koka ris/gryn till 4 personer.
  3. Skär broccolin i buketter och bitar. Koka i 3 min. Skala och grovriv morot. Blanda broccoli och morot i en skål.
  4. Hacka dillen. Skölj och strimla salladslöken. Grovhacka tomaterna.
  5. Vispa ut vetemjölet 3 dl vatten direkt i en taktörpanna (med lock). Tillsätt buljongpulvret/tärningen, crème fraichen, smöret, saltet och pepparn. Koka upp under omrörning och tillsätt dillen.
  6. Lägg fisken i såsen och fördela salladslöken ovanpå. Låt sjuda under lock i 5 min. Strö därefter över tomaterna och de hackade äggen och låt ligga under lock i 1 min så allt blir varmt. Servera med broccolisallad och ris/gryn

 

Smaklig spis :)







 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åkerlind - 11 december 2016 10:31

Efter en hel helg med febrigt barn har vi INTE: Byggt snögubbar Åkt pulka Busat i snön o annat utomhus kul...   Nej, vi har kollat igenom rätt mkt barnfilmer..(av högst varierande kvalitet..).I morse var jag och den febriga överens om att...

Av Åkerlind - 15 september 2015 16:26

Undrar jag vad Emma jobbar med.... Hon har haft en låååång berättelse om vad man gör på hennes jobb och där: * Har man inga kuckeliku-halsband * Man sitter på golvet * Hon bestämmer och det första hon bestämt är att alla ska få glass * Man ...

Av Åkerlind - 10 september 2015 20:26


Oh no.....teorilektion ? Var nog rätt kul det också även om det inte var det hon var förberedd på?? OJ vad det kommer att babblas om vad hästarna äter här hemma...??? Pappan fick sig en väldigt välbehövlig basic-genomgång också! Jag gillar v...

Av Åkerlind - 14 augusti 2015 20:03


E var grymt taggad inför blåbärsplockningen som jag hade lovat idag, och sååå duktig var hon att plocka! Hon och gammelmorfar var ett schysst team och vi fick med mycket goda små bär hem (även om rätt många slank ner i magen redan under plocken..). ...

Av Åkerlind - 13 augusti 2015 20:07

Jag är verkligen inte skapt för att klara av 3-årstrots! 3-åringen har dessutom blivit "bebis" nu under de dagarna hon varit på förskolan, så ena sekunden är hon duktig och gör vad hon ska, för att när man minst anar det hitta på hyss man aldrig kund...

Ovido - Quiz & Flashcards